View all 7 pictures
Chef-kok Aart Wijker heeft een missie: zoveel mogelijk koken met ingrediënten uit het Waddengebied, van Texel maar ook van de Waddenkust en de Waddeneilanden. Als het maar bijzonder is, duurzaam en dus lokaal.
De biologische groentegerechten zijn vegan of vegetarisch en uit te breiden met vlees of vis. Ook voor echt Texels lamsvlees of een Fruits der mer schotel uit de Waddenzee is dit restaurant van Grand Hotel Opduin dé plaats om te bezoeken. De los bij te bestellen friet, komt uiteraard van Texelse aardappels en wordt geserveerd met huisgemaakte zeeslamayonaise, duindoornketchup en Texels kruidenzout.
Het uitzicht tijdens het diner is al hélemaal bijzonder: de duinen en de bossen van het Nationale Park beginnen aan de rand van het restaurantterras. De konijnen en fazanten scharrelen onder het raam van het restaurant in het gouden avondlicht van de ondergaande zon.
Grand Hotel Restaurant Opduin is Waddengoud gecertificeerd.
At Grand Hotel Opduin, sustainability is of great importance!
Beplanting in de tuin die hier van nature ook voorkomt, zoals helmgras. Daarnaast wordt aangegeven dat gasten de duinen achter het hotel niet mag betreden ivm de natuur.
We maken zelf gefilterd water voor in het restaurant en hebben waterbesparende douchekoppen op de kamers.
Wij gebruiken geen plastic op de kamers of het restaurant. Daarnaast hebben we afbreekbare koffiecups op de kamers en geen monoverpakkingen bij het ontbijt.
Voor elke kamer die niet wordt schoongemaakt tijdens het verblijf kopen we een m2 ingezaaide Texelse bloemenweide met inheemse bloemen voor de biodiversiteit en insecten.
We maken zoveel mogelijk schoon met ozonwater in plaats van schoonmaakmiddelen. Bij onze gerechten kiezen we bewust voor meer groenten en minder vlees/vis.
We kopen onze producten zoveel mogelijk lokaal, bij lokale ondernemers. We sponsoren veel goede doelen en lokale initiatieven. En bieden regelmatig een beautybehandeling aan aan mensen met een beperking.
Here you will find Grand Hotel Opduin
Texelfrom your location