Texel is een schapeneiland en het wereld beroemde schapenras is Texelaar. Texelaar wordt gehouden voor vier doelen: wol, vlees, melk en het landschap. De trots van Texel begraast de dijken, polder en natuurgebieden én de tuunwallen.
De Hoge Kamp is een schapenbedrijf met ruim 300 Texelse schapen. Uitgangspunten in de schapenhouderij zijn het agrarisch natuur- en weidevogelbeheer. Het lamsvlees en andere producten en souvenirs worden verkocht in de boerderij winkel.
Bij Kaasboerderij Wezenspyk vind je het schapenmuseum.
Hier koop je echt Texels Lamsvlees. Bezoek deze supermarkt met heel veel lokale producten, voor toeristen een ervaring op zich. De chefs van de diverse restaurants en andere culinaire specialisten kopen graag goed lamsvlees wat is opgegroeid op het Wadden
Bij Jef has been the Michelin-starred restaurant of Texel since 2009. Head Chef Jef Schuur draws inspiration from home and abroad and uses mostly local ingredients.
Verblijf in dit heerlijke hotel met het strand én het dorp De Koog op loopafstand. Maar ook in het hotel is het heerlijk vertoeven.
Op zoek naar een fijne plek voor je verblijf op Texel? Dichtbij het strand, de duinen en het centrum van De Koog staan de vakantiehuizen van De Leeuwerik. Met eigen bakkerij en duintuin met inheemse beplanting maakt het Texel gevoel compleet.
At restaurant Gusta they keep the combinations simple in order to do justice to every ingredient. It is a pure kitchen with pure flavors, fresh from the own country in the restaurant. They place great value on their own cultivation and local products.
De Slufter is the only area in the Netherlands where the sea washes in unhindered. At high tide the sea floods the creeks in the area and De Slufter becomes full.
The bird information center offers various excursion for all ages. Almost everything is possible. During the excursion you will visit areas which are bird hotspots. The guides know exactly where to be to make sure you will see various species of birds.
Op de mooie locatie aan de oostkust, kijkend vanaf de Waddendijk naar het Werelderfgoed ligt het Hotel met ook een bungalowpark. Je kunt een culinaire ontdekkingstocht doen met op de eerste avond van je dag kun je Texel verkennen op een van onze fietsen.
The true silence of Texel; bird sounds, the smell of the Waddensea at less than 200 metres removed from the hotel, the silently milling wings of the mill surrounded by conservation area De Bol. At Prins Hendrik we like you to experience our serenity.
Local gastronomy is central at the Kook Atelier. Inspired by the seasons, what the island offers them with extra attention to vegetables. The meat, fish, shellfish and crustaceans that they serve are sustainable, responsible and up-close.
Lamsvlees, ruwe wol en breiwol van eigen dieren. Eieren van hun witte kippen in het kraampje op het erf.
Heerlijke handgemaakte chocolade bonbons, Texel repen, luxe Premium bonbons, truffels en meer. Dagelijks vers bereid met Texelse schapenmelk. De smaak van schapenmelk verschilt niet van koeienmelk, maar is een stuk minder vet.
Eigenaren Heere en Ute Oosterhaven serveren het Texels lam van Boerderij Hoogvliet en het uitstekende rundvlees van op Texel geweide koeien. Aanschuiven voor de openhaard of op het gezellige terras midden in het dorp Oosterend tegenover de oudste kerk van
Nieuw is de boerderijcamping. Kamperen met een luxe randje door het gloednieuwe en moderne toiletgebouw met warme douches en vloerverwarming. Er zijn zowel binnen als buiten afwas plekken.
In de Waal staat het museum Waelstee, in een authentieke stoplboerderij te zien hoe men meer dan 100 jaar geleden woonde en werkte. Hoe men melk verwerkte, kaas- en boter maakte. Wanneer de
De Texelse schapenboeren zijn belangrijk voor de levering van de wol voor de beroemde Texeler dekbedden, matrassentoppers, kussens en nog veel meer. De wol is warm in de winter en koel in de zomer.
Ons schapenbedrijf is gelegen in het oeroude Hoge-Berggebied op Texel. Wij werken hier met respect voor mens, dier en omgeving. Onze kudde bestaat uit 500 ooien.
Texelsvilt werkt met o.a. ruwe Texelse schapenwol. Op ambachtelijke wijze vervilten wij de wol tot prachtige vachten, kleden en kussens.
In 1988 is het familiebedrijf Noordkroon op Texel begonnen als schapenboerderij. Ieder jaar werden de schapen in de vroege zomer geschoren. Het wolvet uit de schapenvachten maakte in deze tijd de handen altijd heerlijk zacht.
"Enjoy ""Gerechies van de Schout"" in Het Schoutenhuys. Fourteen different small dishes, each dish different and surprising. The preparation is always done with fresh products and preferably with Texel products.
Peter en Jose Haker zijn de leveranciers van Echt Texels Lamsvlees. Met lokale boeren werkt hij samen. Het vlees wordt op Texel geslacht en bij Peter zelf verwerkt. Ook bijzonder rundvlees, Gallowayvlees.