Bekijk alle 8 foto's
Het verhaal over Hotel de ABDIJ bestaat uit vijf hoofdstukken die je meenemen in ons verhaal, het verhaal van Dokkum en in het beleven, proeven en overnachten hier. De historie spreekt boekdelen in dit hotel. Alles aan dit pand dat al eeuwenlang aan de Markt staat ademt de taal van vroeger, in een modern en luxe jasje. Altijd had het een regiofunctie, en dat heeft het nu nog. Wij bieden als hotel een fijne basis voor wie Dokkum, de vestingstad van het wad, wil leren kennen. Voel je thuis. Wees welkom.
Culinair genieten van de nieuwe Friese keuken in Proef I Lokaal Dokkum
Proef I Lokaal Dokkum is een eerbetoon aan de streek waarin Dokkum gevestigd is. Het Unesco Werelderfgoed Waddenzee, Nationaal park de Noardlike Fryske WĆ¢lden en alles daar tussenin: dit is de plek waar ons voedsel groeit, waar we trots op zijn, waar we ons rijk mee voelen. Chefs Geert Jan Vaartjes en Liudger van der Meer combineren lokale, eerlijke smaken met wereldse en moderne technieken. Het resultaat? Bijzondere gerechten waarin je de rijkdom van het Waddengebied en FryslĆ¢n proeft en ruikt.
Proef I Lokaal Dokkum is aangesloten bij de āDutch Cuisineā.
Voor openingstijden, menu's en prijzen, zie de website van Hotel de ABDIJ en Proef I Lokaal Dokkum.
Bij Hotel de ABDIJ Dokkum & Restaurant Proef staat duurzaamheid hoog in het vaandel!
Onze moestuin is zo ingericht dat hij een breed scala aan planten en dieren ondersteunt. We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en planten bewust inheemse soorten om de lokale biodiversiteit te bevorderen.
Watertaps zijn geĆÆnstalleerd die het water filteren, zodat we geen plastic flessen hoeven te gebruiken. Daarnaast moedigen we gasten aan om kraanwater te drinken en hebben we waterbesparende maatregelen getroffen, zoals efficiĆ«nte douchekoppen en toiletten.
Op ons pand mogen wij helaas geen zonnepanelen plaatsen. Wel leveren wij ons frituurvet aan een partij die het vet omzet in een biodiesel brandstof.
Ons meubilair is van Pilat en Pilat, bekend om zijn lange levensduur en duurzaamheid. Daarnaast vermijden we plastic waar mogelijk en gebruiken we biologisch afbreekbare en herbruikbare materialen.
Lokale, seizoensgebonden en biologische producten zijn gekozen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. We werken nauw samen met lokale boeren, vissers en producenten om de meest verse en duurzame producten te leveren aan onze gasten. Deze samenwerkingen versterken niet alleen onze duurzaamheidsmissie maar ondersteunen ook de lokale economie en cultuur.
We bieden gezonde, lokale en biologische voedingsopties aan en hebben een focus op een veilige en gezonde werkomgeving voor onze medewerkers. Ook moedigen we onze gasten aan om de natuur in te gaan en bieden we elektrische fietsen aan voor een gezonde en duurzame manier van verkennen.
Versterken van maatschappij en cultuur Duurzaamheid zit verweven in de kern van onze bedrijfsvoering. Onze samenwerking met lokale ondernemers versterkt de gemeenschap en zorgt voor korte ketens. We hebben geĆÆnvesteerd in duurzaam meubilair en energiezuinige oplossingen, en we stimuleren onze gasten om ook bewust met duurzaamheid om te gaan, bijvoorbeeld door middel van ons handdoekenbeleid. Onze initiatieven zoals het koken met 80% vegetarische ingrediĆ«nten, het gebruik van lokale producten, het aanbieden van elektrische fietsen, en het inzetten van een elektrische bus voor vervoer, tonen onze toewijding aan duurzaamheid. Daarnaast ondersteunen we maatschappelijke doelen zoals het bieden van werk aan OekraĆÆense huishoudelijke medewerkers. We communiceren op verschillende manieren onze duurzame initiatieven naar onze gasten. We hebben informatiekaarten op de kamers waarop we uitleggen hoe gasten kunnen bijdragen aan duurzaamheid tijdens hun verblijf, bijvoorbeeld door handdoeken vaker te gebruiken. Ook tijdens het inchecken informeren we onze gasten over onze duurzame praktijken en moedigen we hen aan om deel te nemen aan onze inspanningen.
Hier vind je Hotel de ABDIJ Dokkum & Restaurant Proef
Hotel de ABDIJ Dokkumvanaf jouw locatie