Langs de Friese kust zie je goed de overgang van wad en kwelder, de vruchtbare grond voor de landbouw en de koeien. Op de dijken lopen de schapen vrij rond. Het wad levert de oesters en zilte planten. Restaurants laten je op een bord zoet en zout & land en zee proeven. Wandel of fiets door het gebied en duik een plaatselijke eetgelegenheid in. Er wordt hier veel gekookt en gebakken met de bijzondere ingrediënten uit de streek.
Dit recept is een heerlijk hoofdgerecht met een vleugje van het Wad. Bekijk de kookvlog van Enno's Kitchen om te zien hoe je dit gerecht zelf kan klaarmaken. Dat wordt smullen!
Voor dit recept heb je nodig: oesters, sjalot, eidooiers, gesmolten boter, bosuitjes en deciliter bier. Leuk: Je kunt bij dit gerecht een keuze maken uit diverse soorten bier, zoals witbier, donkere biersoorten óf zelfs bockbier.
Een recept met echte Fryske sûkerbôle. Heerlijke zachte wentelteefjes van fries suikerbrood. Lekker als ontbijt of als nagerecht met een bolletje ijs en een flinke schep slagroom!
De Kollumer zoete erwt (zoete grauwe erwt) komt sinds 1978 van een tuinder uit Kollum. Lees in dit recept hoe je er heerlijke hummus van kunt maken.
Meer zin in een burger? In dit recept wordt uitgelegd hoe je met de Kollumer zoete erwt een heerlijke burger kunt maken, met slechts enkele ingrediënten.
Friese kaas is natuurlijk heerlijk, Maar verwerkt het is in een recept. Bijvoorbeeld in deze heerlijke quiche.