Van de graanrepubliek langs de Dollard tot de duurzame vissers bij Lauwersoog. De waddenkust van Groningen heeft smaak. Ontdek het rijke boerenland en de prachtige producten en de bijzondere teelten. Of ga op pad met een visser en proef de zee. Een ding is zeker, je raakt hier niet snel uitgegeten. En bij veel producten krijg je ook nog eens mooie verhalen.
Een heerlijk recept met spek van Waddenvarkens uit het Groninger waddengebied. Een frisse gegrilde salade met spek en croutons. Lekker als voorgerecht of bij een zomerse barbecue!
Nog een recept met Waddenvarkens, maar dit keer met een saus van Kruisbessen en witte aalbes. Volg de werkwijze én dan wordt het gegarandeerd smullen!
Geniet van de wilde wadoesters van 't Ailand met dit recept! Het enige wat je nodig hebt zijn: wadoesters, handje gesneden zeewier, ongezouten roomboter, korianderblaadjes, muntblaadjes, olijfolie, en geraspte belegen boerenkaas.
Het geheim van een goede aardappelsalade is - jawel - de aardappel. Haal de lekkerste aardappels uit Horaholm in Hornhuizen en maak deze heerlijke aardappelsalade.
De lekkerste mosterdsoep maak je natuurlijk met echte Groninger mosterd. Bij Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum wordt er tot op de dag van vandaag op ambachtelijke wijze mosterd geproduceerd.
Geniet van dit recept met garnalen uit Zoutkamp: een frisse pasta met garnalen en zeekraal. De garnalen worden gepeld in Lauwersoog. Dit zorgt voor de allerlekkerste en eerlijkste smaak; ziltig zoet en niet zout.